Výrobky

Matcha čaj za výhodnú cenu

Na našom webe nájdete tie najkvalitnejšie druhy matcha čaju za exkluzívnu cenu. Sypaný čaj, prášom či kapsule Nespresso? TO všetko máme. Dokonca si u nás môžete zakúpiť príslušenstvo na robenie matcha nápojov alebo čajov. Neváhajte a kupujte so ZĽAVOU AŽ 30%. Matcha je japonský zelený čaj, ktorý sa vyrába z vybraných rastlín. Rastliny sú v týždne pred skladaním zakryté pred slnkom, čo má za následok vyšší obsah antioxidantov. Listy sa potom zbierajú, sušia a drvia na jemný prášok. Matcha sa používa nielen na prípravu nápoja, ale tiež ako prísada v kuchyni.

priprava_matcha

Matcha sa používa na prípravu nápoja, ktorý sa nazýva matcha latte, alebo sa pridáva do rôznych jedál ako sú smoothie, cestoviny, koláče atď. Výhody matcha čaju sú mnohé. Je bohatým zdrojom antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť telo pred škodlivými účinkami voľných radikálov. Matcha tiež obsahuje veľké množstvo silných antioxidantov, ktoré pomáhajú znižovať riziko rakoviny. Je bohatá na aminokyseliny a kofeín, má pozitívne účinky na zdravie, ako je napríklad podpora imunitného systému a metabolizmu. Ďalšou výhodou je, že matcha tiež pomáha zvyšovať hladinu energie a zlepšuje koncentráciu. Môže tiež pomôcť pri chudnutí, pretože pomáha spaľovať tuky a znižuje chuť k jedlu. Matcha má tiež pozitívny vplyv na zdravie srdca a tráviaceho systému.

matcha caj x

Ako na prípravu Matcha čaj aj doma?

  1. Pri príprave matcha čaju je potrebné:
  2. Zohriať si vodu na teplotu 80-85°C.
  3. Do šálky pridať 1-2 gramy BIO Matcha čaj X prášku.
  4. Pridať vodu do šálky s matcha čajovým práškom.
  5. Pomocou bambusovej metličky (ktorá je tiež k dispozícii na stránke) dôkladne premiešať, kým sa prášok úplne nerozpustí a nevzniknú žiadne hrudky.
  6. Hotový matcha čaj sa podáva bez cukru a mlieka. Ak chcete, môžete pridať trochu medu.

Je dôležité, aby sa matcha čajový prášok dôkladne premiešal, pretože to zabezpečí, že sa rozpustí úplne a získate plnú chuť a vôňu matcha čaju. Tiež si daj pozor na teplotu vody, pretože príliš horúca voda môže zničiť chuť čaju a príliš studená voda nedokáže rozpustit.